Abonneren  Inloggen

TotalPrint voegt drukkerij en copyshop samen tot één locatie

19 juni 2024

Per 1 juli 2024 voegt TotalPrint de copyshop aan de Bredaseweg en de drukkerij aan de Catharinastraat in Oosterhout samen. De vestiging aan de Bredaseweg wordt gesloten.

Directeur Ad van Ginneken legt uit: ‘Wij nemen duurzaam ondernemen zeer serieus. Niet voor niets ontvingen wij hiervoor in 2022 De Groene Pluim. Door vanaf 1 juli te produceren vanuit één locatie verminderen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk. Minder transport betekent minder uitstoot en energieverbruik. Bovendien hebben we in onze bestaande vestiging aan de Catharinastraat recent geïnvesteerd in milieuvriendelijke apparatuur om onze impact nog verder te minimaliseren. Daarnaast liggen hier al zonnepanelen op het dak, waardoor we vrijwel zelfvoorzienend zijn wat betreft energie. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.’

Efficiënter werken en een breder scala aan diensten

‘In totaal werken we met 10 mensen, waaronder parttimers en oproepkrachten,’ zegt van Ginneken. ‘Alle medewerkers hebben we kunnen behouden en daar ben ik blij mee en ook wel trots op. Met deze samenvoeging komen we in de laatste fase van de overname van de copyshop van den Herik die we vorig jaar hebben overgenomen.’

De samenvoeging stelt TotalPrint in staat om efficiënter te werken en een breder scala aan diensten aan te bieden onder één dak. Van Ginneken: ‘Onze klanten kunnen straks profiteren van de uitgebreide drukmogelijkheden van onze drukkerij naast de flexibele oplossingen van onze copyshop. En dat allemaal op dezelfde locatie. Daarnaast behouden we de pasfotostudio voor het maken van (digitale) pasfoto’s voor paspoort of rijbewijs die we desgewenst direct aan het RDW kunnen doorsturen.’

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Voor de meeste klanten heeft het samenvoegen van de twee vestigingen weinig gevolgen, aldus TotalPrint. De gecombineerde vestiging aan de Catharinastraat is maar een paar straten van de Bredaseweg vandaan. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat deze stap onze service zal verbeteren en een significante bijdrage zal leveren aan een duurzamere wereld’, zegt van Ginneken. ‘We kijken ernaar uit om onze klanten te verwelkomen op onze gecombineerde locatie!’

Foto boven: Teamfoto TotalPrint door Casper van Aggelen


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief