Abonneren  Inloggen
Van onze partner Kodak

Kodak op drupa: baanbrekende oplossingen voor inkjet en traditionele offset

27 maart 2024

Op drupa 2024 demonstreert Kodak zijn digitale technologie en traditionele printoplossingen, die zijn ontworpen om drukkers te helpen hun productiviteit en winstgevendheid te verhogen.

De KODAK PROSPER ULTRA 520 pers staat centraal op Kodak's stand A02-2 in hal 5. De hogesnelheidpers wordt gedemonstreerd met de nieuw geïntroduceerde, veelzijdige, door KODAK vervaardigde oplossingen in voor- en nabewerking. De PROSPER ULTRA 520, die KODACHROME-inkten gebruikt, zal toepassingen van hoge kwaliteit op verschillende substraten printen. Dit benadrukt de nieuwe zakelijke kansen die drukkers kunnen nastreven met de continue inkjet van Kodak.

Debuut op drupa

Tijdens drupa debuteren de nieuwe brede KODAK PROSPER-imprintoplossingen voor hybride verpakkingen, beveiliging en commerciële druktoepassingen. Deze inkjetinnovatie kan worden geïntegreerd in offset-, flexo- en diepdrukpersen, maar ook in postpress- en conversiesystemen.

Het KODAK PRINERGY-platform zal een belangrijke rol spelen op de stand van Kodak, omdat het de productie van digitaal en analoog printen consolideert. PRINERGY is compatibel met vrijwel alle software en apparatuur van derden en kan worden aangesloten op het breedste assortiment digitale persen. Bezoekers van de beurs kunnen meer te weten komen over de nieuwe PRINERGY versie 11.0.

Bezoekers kunnen ook KODAK PRINERGY Business Solutions ervaren, een geïntegreerde softwareoplossing voor MIS/ERP, e-commerce en samenwerking die compatibel is met elke workflowoplossing. Daarnaast presenteert Kodak de cloudbased contentmanagement-oplossing PRINERGY Access, die de automatiserings- en portaltools van PRINERGY combineert met connectiviteit met elke digitale pers en elke lokale workflow.

Innovatieve traditionele offset

Kodak zet zich ook in voor voortdurende innovatie op het gebied van offsetdruk. Koenig & Bauer (Hal 16/A31-1 – A31-5) gaat KODAK SONORA Process Free Plates gebruiken voor het printen van een breed scala aan toepassingen op zijn Rapida-persen. Bij Koenig & Bauer zal een KODAK MAGNUS Q800 plaatbelichter met T-Speed Plus (tot 84 B1-platen per uur) SONORA-platen belichten. Komori Corporation (hal 15/E02) en RYOBI MHI Graphic Technology (RMGT, hal 16/E11) zullen ook printdemonstraties geven met SONORA-platen. Daarnaast zal Kodak verdere productinnovaties in offsetoplossingen onthullen.

‘Met onze aanwezigheid op drupa 2024 zullen we onze toewijding aan innovatie demonstreren in ons volledige portfolio van zowel traditionele als digitale oplossingen’, aldus Jim Continenza, Executive Chairman en Chief Executive Officer van Kodak. ‘Om hun klanten volledig te kunnen bedienen en succesvol te kunnen zijn in de markt, hebben drukkers vandaag de dag zowel innovatieve digitale technologie als moderne, sterk geautomatiseerde oplossingen voor traditionele offset nodig. Dat is precies wat Kodak hen vanuit één enkele bron biedt.’

Bezoek voor meer informatie over Kodak op drupa 2024 de website kodak.com/go/drupa