Abonneren  Inloggen

Aftrap Sign Benelux Award 2024

9 februari 2024

De inschrijving voor de Sign Benelux Award 2024, de tweejaarlijkse vakprijs in de maakindustrie voor visuele communicatie, is geopend. Onder het motto Creëer & Imponeer! daagt het vakblad Sign Benelux signmakers uit innovatieve en creatieve projecten in te sturen. Het campagnebeeld - de kop van een leeuw - belichaamt the power of sign.

Categorieën

Voor de Sign Benelux Award 2024 kan worden ingeschreven in vijf categorieën: Indoor Signage; Outdoor Signage; Architectural & Interior Signage; Voertuigreclame & Carwrapping en Tentoonstellings- en Evenementenbouw. Dit betekent dat nagenoeg alle disciplines in de signmarkt - van zeefdruk tot lichtreclame, van graveren tot grootformaat printen - in aanmerking komen. De vakjury wijst per categorie drie genomineerden aan en kiest daaruit een categoriewinnaar.

Innovatief

Het innovatieve karakter van de inzending, hetzij qua ontwerp, toepassing, materiaalgebruik of constructie, is voor de jury een belangrijk beoordelingscriterium. De vakjury, onder voorzitterschap van Hans van de Schoot (mede-eigenaar en art director bij Visievormgevers) bestaat verder uit gerenommeerde personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld. Bedrijven hebben tot uiterlijk 15 juni 2024 de tijd om projecten aan te melden. Ingezonden projecten moeten na 15 juni 2022 zijn gerealiseerd. Elk bedrijf kan per categorie met één project meedoen.

Prijzen

Tijdens een speciale feestavond in het najaar van 2024 worden de categoriewinnaars bekendgemaakt. Deze winnaars zijn automatisch genomineerd voor de overall titel 'Winnaar van de Sign Benelux Award 2024'. Alle winnaars krijgen, behalve de eer, een prachtige award. En met Fespa Nederland als sponsor is, net als bij de vorige editie, een extra prijs te winnen: de Fespa Nederland Innovatie Award. Voor deze prijs kijkt de vakjury specifiek naar het innovatieve karakter, onder andere op het gebied van duurzaamheid, van de ingezonden projecten. Naast de prijzen die de vakjury uitdeelt, kan in het najaar ook worden gestreden om de Publieksprijs.

Wedstrijdformulier

Het wedstrijdformulier en wedstrijdreglement voor de Sign Benelux Award 2024 zijn te vinden op Sign.NL/award. Inzenden kan tot 15 juni 2024.