Abonneren  Inloggen

Probo schakelt volledig over op groene energie

18 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 produceert Probo al haar producten met groene energie. De nieuwe norm voor de printindustrie.

Deze overstap naar groene energie laat zien dat Probo's visie om niet alleen zelf duurzamer te opereren, maar ook om samen met partners, leveranciers en klanten een gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen voor een groenere toekomst. Groene energie, opgewekt op een milieuvriendelijke manier, vormt de kern van Probo's nieuwe productieproces. Hierdoor verbruikt Probo minder vervuilende fossiele energie en bespaart maar liefst 1.379 ton Co2.

Duurzaam

‘De gebruikte energie wordt circa voor de helft opgewekt door de ruim 7000 zonnepanelen die op de productiehallen liggen. De andere helft wordt vanaf deze maand ‘groen’ ingekocht. Ondanks een hogere energierekening is voor ons de overstap naar 100% groene energie een logische en cruciale stap. Door het gebruik van groene stroom leveren we niet alleen een kwalitatief hoogwaardig product, maar zetten we ook een duurzaam product in de markt,’ aldus Leon van der Meer, directeur van Probo.

Energiezuinige machines en een eigen milieustraat

Probo's inzet voor duurzaamheid gaat verder dan alleen groene energie. De afgelopen jaren werd er al volop geïnvesteerd in energiezuinige machines, een eigen milieustraat om zelf het fabrieksafval te recyclen en elektrische bussen voor de eigen bezorgdienst. Ook introduceerde het bedrijf afgelopen jaar Sign Again, het eerste circulaire plaatmateriaal, gemaakt van teruggehaalde spandoeken en snijafval van bannermateriaal.

Niet wachten op wet en regelgeving

Leon van der Meer vervolgt: ‘We zijn niet blijven wachten op wet en regelgeving maar investeren al volop om zo onze ecologische footprint te verminderen. En dit blijven we ook doen. Zo zijn we nu met andere lokale ondernemers in gesprek over hoe we zelf de energie kunnen opwekken wanneer de zon niet schijnt. Zo werken we samen aan de (print)markt van de toekomst met een positieve impact op mens en milieu.’