Abonneren  Inloggen
Van onze partner Drukzo / HelloPrint

AI in de wereld van design, drukwerk en marketing

13 december 2023

Je kan er de laatste tijd niet omheen. Artificial Intelligence is aan een gigantische opmars bezig, met name sinds de komst van ChatGPT van ontwikkelaar OpenAI. Veel mensen zien AI als bedreiging, maar het biedt juist enorm veel kansen. Ook voor de printindustrie. HelloPrint omarmt AI in vrijwel al hun afdelingen en nodigt je graag uit voor hun workshop op 16 januari van het nieuwe jaar.

HelloPrint en AI

Sinds de komst van AI is HelloPrint bezig aan een kleine transformatie in hun ‘way of working’. Met name in repeterend en analytisch werk valt er veel winst te behalen met behulp van AI. Van het analyseren van grote en complexe datasets, tot het beantwoorden van eenvoudige klantvragen met de zelflerende online chatbot. Middels AI heeft HelloPrint een hoop uren vrijgemaakt voor werkzaamheden waar een menselijk oog juist wél erg gewenst is. Maar ook richting de klant zelf is er met bijvoorbeeld de integratie van Canva als ontwerptool al een geïntegreerde AI oplossing.

Topje van de ijsberg

Ook al lijkt het erop dat HelloPrint erg ver is in het omarmen van AI in de dagelijkse werkzaamheden, is dit slechts nog het topje van de ijsberg. De oprichter van HelloPrint, Hans Scheffer, mocht dit najaar in Silicon Valley een kijkje in de keuken nemen bij een aantal grote Tech bedrijven. ‘In de VS zijn bedrijven allang niet meer huiverig voor het gebruiken van AI. Je ziet juist dat werknemers het omarmen, omdat ze productiever worden en kwalitatief hoogwaardiger werk afleveren.’ Iets waar volgens Scheffer heel Nederland een voorbeeld aan zou moeten nemen.

Gratis workshop

Wil jij leren hoe je binnen een middag een totaal andere kijk kan hebben op AI? Hoe je jouw werkzaamheden kan versnellen en jouw online campagnes zo omtovert in designs voor drukwerk? Als een van de voortrekkers van AI in de printindustrie organiseert HelloPrint in samenwerking met AI experts & marketingbureau DoubleSmart een gratis AI workshop voor klanten van HelloPrint Connect. Hierin worden meerdere vormen van AI behandeld op het gebied van design, drukwerk en marketing.

Via deze link kan je je gratis aanmelden voor de workshop, die zowel on- als offline is te volgen.