Abonneren  Inloggen

Decemberzegels in teken van Hoge Noorden

22 november 2023

De decemberzegels van PostNL staan dit jaar in het teken van het hoge noorden. De illustraties zijn gemaakt door de Nederlandse illustrator Linde Faas die in Tromsø in Noorwegen woont en werkt.

Faas woont sinds 2017 in Noorwegen, wat van invloed is geweest op haar stijl van illustreren. Op de Decemberzegels 2023 staan uiteenlopende illustraties: van een feestelijk gedekte tafel met magische taferelen, tot mensen en dieren die samen naar vallende sterren kijken en een huisje onder het noorderlicht. De illustraties zijn kenmerkend voor het werk van Faas, die de bijzondere kleuren van het licht in het hoge noorden combineert met de grootsheid van het landschap.

Kerstbal

Elk jaar brengt PostNL nieuwe decemberzegels uit waarmee consumenten en bedrijven elkaar tegen een speciaal tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen sturen. Het speciale decembertarief van € 0,96 per postzegel is geldig van 13 november 2023 tot en met 6 januari 2024. Een vel met 20 decemberzegels kost dit jaar € 19,20.

Wie in de winkel minimaal 2 vellen decemberzegels koopt, ontvangt als cadeau een speciaal voor PostNL ontworpen kerstbal van Vondels. Deze unieke kerstbal heeft dit jaar de vorm van een hond met een brief in de bek, afgeleid van een van de illustraties op de decemberzegels.

Bron en afbeelding: PostNL


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters