Abonneren  Inloggen

Drukkerij Wihabo failliet, onderzoek naar mogelijke doorstart

24 mei 2023

Drukkerij Wihabo uit Geffen is failliet, zo meldt het Brabants Dagblad. De rond de honderd werknemers zouden gisteren zijn ingelicht. Volgens de krant wordt een mogelijke doorstart onderzocht.

‘Het is een opeenstapeling van factoren geweest’, zegt directeur Ruud Bosch in het artikel over het faillissement. ’Corona heeft ons parten gespeeld. Een deel van de markt viel weg, omdat alles geannuleerd werd en dat had veel impact. We hadden qua steun nergens recht op, omdat we wel omzet draaiden.’ Ook de gestegen energie- en materiaalkosten speelden het bedrijf parten. ‘Ondanks deze tegenslagen steeg de omzet nog wel’, zegt Bosch, ’maar niet meer voldoende om de lasten te dragen.’ Hij hoopt dat een doorstart mogelijk is en dat de machines kunnen blijven draaien.

In 1986 starten de broers Willy en Hans Bosch in een garage in Nuland met het kopiëren, drukken, vouwen en nieten van drukwerk voor lokale verenigingen en particulieren. Wihabo groeit uit tot een familiebedrijf dat gepersonaliseerde wikkels maakt voor grote namen als Tony Chocolonely en De Ruijter en samenwerkt met o.a. Greetz en Van Hoeckel.

Bron: Brabants Dagblad | Afbeelding via Google Maps


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters