Abonneren  Inloggen

Labels en etiketten

De markt voor gedrukte labels (etiketten) heeft een vlucht genomen, vooral onder invloed van de almaar uitdijende mogelijkheden van het digitale drukken. In dit dossier treft u de interessantste artikelen van PRINTmatters over labeldruk. Daaronder een uitgebreide samenvatting van de Label Expo 2017, de jaarlijkse hoogmis op dit vakgebied.

Het labelsegment is een niet te onderschatten dynamisch segment in de wereld van visuele communicatie. Toepassingen van allerlei vormen van etiketten vind je in consumenten- en industriële markten. Op technologisch gebied zijn er volop innovaties. Zo deed de inkjettechniek zijn intrede waardoor kleine oplagen betaalbaar mogelijk zijn en zelfs gepersonaliseerde etiketten de wereld verbazen. In 2017 zijn er in Europa maar liefst 300 digitale etikettenpersen geplaatst. Meer conventionele persen! De trend naar digitalisering zijn overduidelijk door.

Nieuws